23.03.  Хімія, 10 клас

Тема.  Контрольна робота №2 на тему "Оксигеновмісні органічні сполуки"

Виконати контрольну роботу та надіслати до 20.00. год 23.03.2022 року.

Контрольна робота №2 на тему

 "Оксигеновмісні органічні сполуки"

У завданнях 1-10 виберіть по одній правильній відповіді. Кожне завдання 1 бал

1.                 Укажіть загальну формулу карбонової кислоти:

а) CnH2n+2O ;         б) CnH2nOH;         в) CnH2n+1OН;       г) CnH2n+1COOH.

2.                 Оцтова кислота змінює колір лакмусу на:

         а) фіолетовий;            б) червоний ;      в) малиновий;             г) синій.

3.                 У природі існують жири: 

           а) лише рослинного походження;   б) лише тваринного походження;     
в) рослинного і тваринного походження.

4.                 Жирами називаються:
        а) естери вищих карбонових кислот і етанолу;
      б) естери вищих карбонових кислот і гліцерину;
        в) естери низькомолекулярних карбонових кислот і гліцерину.

5.                 Мила —це:  

         а) солі вищих карбонових кислот;            

        б) солі амінокислот;           в) похідні вищих спиртів.                                             

6.     Укажіть, у результаті якої реакції утворюються макромолекули крохмалю:

а) полімеризації;          б) окиснення;      в) поліконденсації.

7.       Укажіть, із залишків якого мономера складаються макромолекули целюлози:                                                                                                                    а) α-глюкози;                б) β-глюкози;               в) фруктози.

8.      Закінчіть рівняння реакцій: (кожне рівняння по 1 балу)

 а)   С2Н5ОН +   HCl →
б)   СН3СООН +   К2СО→     
в)   СН3СООН +   Nа →           
 г)   С5Н11ОН +   О2 →
д)  СН2ОН-СНОН-СНОН-СНОН-СНОН-СОН + Ag2О 

ДЗ. Підготувати проекти з теми "Оксигеновмісні органічні сполуки"


Костинська І. - "Екологічна безпечність застосування і одержання фенолу"

Павловець А. - "Вуглеводи у харчових продуктах: виявлення і біологічне значення"

Сіроштан С. - "Виробництво цукру"

Шиян М. - "Етери та естери в косметиці"

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу